0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Litra
mleko
200 Gramów
orzechy włoskie
6 Sztuk
jaja kurze całe
6 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
Gotowa masa krówkowa
1 Sztuka
budyń śmietankowy
6 Łyżek
cukier
2 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek.
  2. Ubić pianę z białek z cukrem, dodając żółtka i proszek wymieszany z mąką, delikatnie wymieszać.
  3. Piec w 175 stop. przez 20 minut.
  4. KREM: Budyń ugotować z cukrem w nieco mniejszej ilości mleka, niż podano w przepisie na opakowaniu.
  5. Masa krówkowa: Biszkopt przekroić na 2 części. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć krem budyniowy , przykryć drugą częścią biszkoptu. Na ciasto wyłożyć masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Opis

Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma. Zawsze go robię na jakieś specjalne okazję, jest przepyszny.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!