SNIKERS
m7
Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma. Zawsze go robię na jakieś specjalne okazję, jest przepyszny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
307
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma. Zawsze go robię na jakieś specjalne okazję, jest przepyszny.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
14 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 l mleko
200 g orzechy włoskie
6 szt. jaja kurze całe
6 dag. mąka pszenna tortowa
1 szt. gotowa masa krówkowa
1 szt. budyń śmietankowy
6 łyżka cukier
2 łyżka cukier
Przygotowanie
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek.
Ubić pianę z białek z cukrem, dodając żółtka i proszek wymieszany z mąką, delikatnie wymieszać.
Piec w 175 stop. przez 20 minut.
KREM: Budyń ugotować z cukrem w nieco mniejszej ilości mleka, niż podano w przepisie na opakowaniu.
Masa krówkowa: Biszkopt przekroić na 2 części. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć krem budyniowy , przykryć drugą częścią biszkoptu. Na ciasto wyłożyć masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.