SNIKERS

m7
SNIKERS

0

0 / 0

Przepis pochodzi z jakiegoś czasopisma. Zawsze go robię na jakieś specjalne okazję, jest przepyszny.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 l mleko

200 g orzechy włoskie

6 szt. jaja kurze całe

6 dek. mąka pszenna tortowa

1 szt. gotowa masa krówkowa

1 szt. budyń śmietankowy

6 łyżka cukier

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek.

2

Ubić pianę z białek z cukrem, dodając żółtka i proszek wymieszany z mąką, delikatnie wymieszać.

3

Piec w 175 stop. przez 20 minut.

4

KREM: Budyń ugotować z cukrem w nieco mniejszej ilości mleka, niż podano w przepisie na opakowaniu.

5

Masa krówkowa: Biszkopt przekroić na 2 części. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć krem budyniowy , przykryć drugą częścią biszkoptu. Na ciasto wyłożyć masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły