Śniadaniowe placuszki serowe
decomorreno
Śniadaniowa wariacja na temat wyjątkowo delikatnych placuszków serowych z dodatkiem jabłek. Są niezwykle puszyste, kakaowe i rozpływające się w ustach. Do tego bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
0
5 / 1
Śniadaniowa wariacja na temat wyjątkowo delikatnych placuszków serowych z dodatkiem jabłek. Są niezwykle puszyste, kakaowe i rozpływające się w ustach. Do tego bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
130 g mąka pszenna tortowa lubella
25 g kakao decomorreno
3 szt. jajko
200 g ser twarogowy
2 łyżka cukier puder
1 szcz. sól
0.50 łyżeczka cynamon
1 szt. jabłko
Przygotowanie
Żółtka wymieszaj z twarogiem, kakao, cukrem i mąką.
Jabłko obierz ze skórki, przetnij na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne. Natępnie pokrój w drobną kostkę.
Białka ubij na sztywną pianę. Ciągle mieszając, stopniowo dodawaj pianę do pozostałych składników. Do tak przygotowanego ciasta dodaj jabłka.
Placuszki smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka