Śniadaniowe burrito z tuńczykiem i awokado

EkspertOdKuchni

Śniadaniowe burrito z tuńczykiem i awokado to doskonały wybór dla osób, które cenią szybkie, pożywne i pełne smaku posiłki. Delikatny tuńczyk, kremowe awokado, lekki skyr i odrobina pikantnej srirachy tworzą idealnie zbalansowane połączenie, które syci na długo i dostarcza energii na cały dzień. To zdrowa alternatywa dla klasycznych kanapek – idealna do zabrania ze sobą do pracy lub szkoły. Śniadaniowe burrito sprawdzi się zarówno w fit diecie, jak i jako smaczne urozmaicenie codziennego menu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Śniadaniowe burrito z tuńczykiem i awokado to doskonały wybór dla osób, które cenią szybkie, pożywne i pełne smaku posiłki. Delikatny tuńczyk, kremowe awokado, lekki skyr i odrobina pikantnej srirachy tworzą idealnie zbalansowane połączenie, które syci na długo i dostarcza energii na cały dzień. To zdrowa alternatywa dla klasycznych kanapek – idealna do zabrania ze sobą do pracy lub szkoły. Śniadaniowe burrito sprawdzi się zarówno w fit diecie, jak i jako smaczne urozmaicenie codziennego menu.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. placki tortilla
1 szt. awokado
100 g skyr
1 łyżka musztarda
1 łyżecz. sos sriracha
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Awokado obierz, przetnij na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a następnie umieść go w misce.
Dodaj skyr, musztardę, sos sriracha, pieprz i sól. Rozgnieć wszystko widelcem na papkę.
Na środku tortilli umieść farsz. Zwiń burrito, zawijając boki do środka i formując ciasny rulon.
Obsmaż burrito na patelni.
Podawaj z kleksem skyru.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.