Śniadaniowe burrito z tuńczykiem i awokado

EkspertOdKuchni
Śniadaniowe burrito z tuńczykiem i awokado

0

0 / 0

Śniadaniowe burrito z tuńczykiem i awokado to doskonały wybór dla osób, które cenią szybkie, pożywne i pełne smaku posiłki. Delikatny tuńczyk, kremowe awokado, lekki skyr i odrobina pikantnej srirachy tworzą idealnie zbalansowane połączenie, które syci na długo i dostarcza energii na cały dzień. To zdrowa alternatywa dla klasycznych kanapek – idealna do zabrania ze sobą do pracy lub szkoły. Śniadaniowe burrito sprawdzi się zarówno w fit diecie, jak i jako smaczne urozmaicenie codziennego menu.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. placki tortilla

1 szt. awokado

100 g skyr

1 łyżka musztarda

1 łyżecz. sos sriracha

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Awokado obierz, przetnij na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, a następnie umieść go w misce.

2

Dodaj skyr, musztardę, sos sriracha, pieprz i sól. Rozgnieć wszystko widelcem na papkę.

3

Na środku tortilli umieść farsz. Zwiń burrito, zawijając boki do środka i formując ciasny rulon.

4

Obsmaż burrito na patelni.

5

Podawaj z kleksem skyru.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły