0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
80 Gramów
migdały
80 Gramów
Orzechy laskowe
2 Łyżki
Ziarna słonecznika
1 Opakowanie
Dżem łowicz 100% z owoców figa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Migdały, pestki i orzechy mielimy na niezbyt drobne kawałki.
  2. Dodajemy dżem Łowicz 100% z owoców figa, a także kakao, cynamon, sól i dokładnie mieszamy.
  3. Powstałą jednolitą masę przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika. Wstawiamy na noc do lodówki lub zamrażalnika.
  4. Rano wyjmujemy i kroimy na prostokątne batoniki. Owijamy w paseczki papieru do pieczenia, przewiązujemy sznurkiem lub wstążeczką.

Podobne przepisy

Kakaowy „sernik” jaglany

Łatwy Do 1 godz.

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Budyń jaglany z dżemem truskawkowym

Średni Do 1 godz.

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz.

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 20 min.

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!