0

Składniki

2 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
80 Gramów
migdały
80 Gramów
Orzechy laskowe
2 Łyżki
ziarna słonecznika
1 Opakowanie
Dżem łowicz 100% z owoców figa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cynamon
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Migdały, pestki i orzechy mielimy na niezbyt drobne kawałki.
  2. Dodajemy dżem Łowicz 100% z owoców figa, a także kakao, cynamon, sól i dokładnie mieszamy.
  3. Powstałą jednolitą masę przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika. Wstawiamy na noc do lodówki lub zamrażalnika.
  4. Rano wyjmujemy i kroimy na prostokątne batoniki. Owijamy w paseczki papieru do pieczenia, przewiązujemy sznurkiem lub wstążeczką.

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kakaowy „sernik” jaglany

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowy „sernik” jaglany

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Owsiane kubeczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Owsiane kubeczki

Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Sernik dyniowy na spodzie z brownie

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!