Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

maspexdigital
Śniadaniowe batoniki z ziaren i figowego dżemu

0

0 / 0

Pyszne, zdrowe batoniki śniadaniowe bez cukru to doskonała alternatywa dla powszechnie dostępnych słodyczy. Migdały, orzechy i pestki mielimy. Dodajemy do nich dżem, kakao, cynamon, sól i mieszamy. Powstałą masę wykładamy na blachę lub płaski pojemnik i zostawiamy na noc w pojemniku. Rano tniemy ciasto na batoniki i dekorujemy wedle uznania. Zdrowe batoniki domowej roboty to idealna przekąska do pracy.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

80 g migdały

80 g orzechy laskowe

2 łyżka ziarna słonecznika

2 łyżeczka kakao decomorreno

1 opak. dżem łowicz 100% z owoców figa

1 szcz. sól

1 szcz. cynamon

Przygotowanie


1

Migdały, pestki i orzechy mielimy na niezbyt drobne kawałki.

2

Dodajemy dżem Łowicz 100% z owoców figa, a także kakao, cynamon, sól i dokładnie mieszamy.

3

Powstałą jednolitą masę przekładamy do wyłożonego papierem do pieczenia płaskiego pojemnika. Wstawiamy na noc do lodówki lub zamrażalnika.

4

Rano wyjmujemy i kroimy na prostokątne batoniki. Owijamy w paseczki papieru do pieczenia, przewiązujemy sznurkiem lub wstążeczką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły