ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

kontakt_3
ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

2

3.1 / 7

Pyszne babeczki z dodatkiem marchewki.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. sok kubuś go! banan, marchew, jabłko

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier brązowy

3 szt. jaja l

2 łyżeczka cynamon

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.

2

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszamy wszystkie składniki.

3

Jajka miksujemy z cukrem i olejem. Dodajemy startą marchew, mieszamy ręcznie.

4

Masę z jajkami i marchewką łączymy ze składnikami sypkimi. Krótko mieszamy, do połączenia składników.

5

Papilotki napełniamy łyżką do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 min.

6

Babeczki studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły