ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE
kontakt_3
2
3.1 / 7
0
Pyszne babeczki z dodatkiem marchewki.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt sok kubuś go! banan, marchew, jabłko
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier brązowy
3 szt jaja l
2 łyżeczka cynamon
1.50 łyżeczka proszek do pieczenia
0.75 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
0.50 łyżeczka sól
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszamy wszystkie składniki.
Jajka miksujemy z cukrem i olejem. Dodajemy startą marchew, mieszamy ręcznie.
Masę z jajkami i marchewką łączymy ze składnikami sypkimi. Krótko mieszamy, do połączenia składników.
Papilotki napełniamy łyżką do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 min.
Babeczki studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!