ŚNIADANIOWE BABECZKI MARCHEWKOWE

kontakt_3

Pyszne babeczki z dodatkiem marchewki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
631
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
3.1 / 7
Pyszne babeczki z dodatkiem marchewki.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. sok kubuś go! banan, marchew, jabłko
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. cukier brązowy
3 szt. jaja l
2 łyżecz. cynamon
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 szkl. olej rzepakowy uniwersalny
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszamy wszystkie składniki.
Jajka miksujemy z cukrem i olejem. Dodajemy startą marchew, mieszamy ręcznie.
Masę z jajkami i marchewką łączymy ze składnikami sypkimi. Krótko mieszamy, do połączenia składników.
Papilotki napełniamy łyżką do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 min.
Babeczki studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
631
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
71
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.