Śniadaniowe babeczki marchewkowe

kontakt_3
Śniadaniowe babeczki marchewkowe

Średnia 3.1 / 7

Oceń!

Pyszne babeczki z dodatkiem marchewki.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. sok kubuś go! banan, marchew, jabłko

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. cukier brązowy

3 szt. jaja l

2 łyżecz. cynamon

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 szkl. olej rzepakowy uniwersalny

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszamy wszystkie składniki.

Jajka miksujemy z cukrem i olejem. Dodajemy startą marchew, mieszamy ręcznie.

Masę z jajkami i marchewką łączymy ze składnikami sypkimi. Krótko mieszamy, do połączenia składników.

Papilotki napełniamy łyżką do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 min.

Babeczki studzimy na kratce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

631

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły