2
Średnia: 1 (głosów: 1)

Składniki

1.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Szklanka
Cukier brązowy
3 Sztuki
Jaja L
2 Łyżeczki
cynamon
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Szklanki
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Łyżeczki
sól
2 Szklanki
Starta marchewka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
  2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Mieszamy wszystkie składniki.
  3. Jajka miksujemy z cukrem i olejem. Dodajemy startą marchew, mieszamy ręcznie.
  4. Masę z jajkami i marchewką łączymy ze składnikami sypkimi. Krótko mieszamy, do połączenia składników.
  5. Papilotki napełniamy łyżką do 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 min.
  6. Babeczki studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!

Opis

Pyszne babeczki z dodatkiem marchewki.

Podobne przepisy

Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Bułki z bakaliami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Bułki z bakaliami

Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Przepis
Średni Do 1 godz
Suflet serowy z dżemem wiśniowym z płatkami róży

Szakszuka z ciecierzycą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szakszuka z ciecierzycą

Naleśniki razowe z kakao

Przepis
Łatwy Do 15 min
Naleśniki razowe z kakao

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

Chlebek wieloziarnisty

Przepis
Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

Chlebek bananowy z orzechami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chlebek bananowy z orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!