Śniadaniowa owsianka z owocami i masłem orzechowym
decomorreno
0
5 / 2
Owsianka przygotowana wcześniejszego wieczora to doskonała opcja na śniadaniową ucztę i sposób na zabiegany początek dnia. Zainspiruj się naszym przepisem na nocną owsiankę, której nie musisz gotować, dzięki czemu jej konsystencja pozostaje wyjątkowo delikatna i mniej kleista od tej tradycyjnej. Owsianka wzbogacona kakao DecoMorreno, nasionami chia, siemieniem lnianym oraz masłem orzechowym sprawi, że Twoje śniadanie urośnie do rangi superfood! Dodaj do owsianki również aromatyczny cynamon, świeże owoce oraz dodaj jej słodyczy syropu klonowego i przekonaj się jak pyszne i pełnowartościowe mogą być Twoje poranki 😊
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
85 g płatki owsiane
10 g kakao decomorreno
1 szcz. cynamon
1 łyżka nasiona chia
1 łyżeczka siemie lniane
2 łyżeczka rodzynki
350 mleko migdałowe
1 łyżka syrop klonowy
0.50 szkl. jogurt wegański
3 łyżka masło orzechowe
0.50 szkl. owoce sezonowe
Przygotowanie
Płatki owsiane wymieszaj z kakao DecoMorreno, nasionami chia, siemieniem lnianym oraz cynamonem. Dodaj następnie mleko migdałowe i syrop klonowy. Wszystko wymieszaj, zamknij szczelnie i odstaw na noc do lodówki.
Rano wyjmij owsiankę i jeśli lubisz w wersji na ciepło możesz podgrzać ją przez 2-3 minuty. Do szklanek dodaj owoce, następnie owsiankę, na wierzch dodaj porcję jogurtu, masła orzechowego i dodatkowo posiekane orzechy oraz owoce. Dodatki możesz dowolnie zmieniać, zgodnie ze smakiem. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne