ŚNIADANIOWA GRANOLA
maspexdigital
Śniadaniowa, pełna dobroci granola z dodatkiem dżemu truskawkowego o obniżonej zawartości cukrów. Polecamy podawać ją z mlekiem lub jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.
0
5 / 1
Śniadaniowa, pełna dobroci granola z dodatkiem dżemu truskawkowego o obniżonej zawartości cukrów. Polecamy podawać ją z mlekiem lub jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
50 g dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
150 g płatki owsiane
50 g otręby żytnie
50 g orzechy nerkowca
1 łyżka cynamon
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
W misce mieszamy dżem, płatki owsiane, otręby żytnie, żurawinę, orzechy nerkowca i cynamon. Przesypujemy na blaszkę.
Pieczemy ok. 20 minut do zarumienienia granoli. Otwieramy piekarnik i suszymy granolę przez ok. 1 godzinę.