ŚNIADANIOWA GRANOLA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![ŚNIADANIOWA GRANOLA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F540-1702057501464.jpeg&w=3840&q=75)
Śniadaniowa, pełna dobroci granola z dodatkiem dżemu truskawkowego o obniżonej zawartości cukrów. Polecamy podawać ją z mlekiem lub jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.
0
5 / 1
Śniadaniowa, pełna dobroci granola z dodatkiem dżemu truskawkowego o obniżonej zawartości cukrów. Polecamy podawać ją z mlekiem lub jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
50 g dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz
150 g płatki owsiane
50 g otręby żytnie
50 g orzechy nerkowca
1 łyżka cynamon
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
W misce mieszamy dżem, płatki owsiane, otręby żytnie, żurawinę, orzechy nerkowca i cynamon. Przesypujemy na blaszkę.
Pieczemy ok. 20 minut do zarumienienia granoli. Otwieramy piekarnik i suszymy granolę przez ok. 1 godzinę.