ŚNIADANIOWA GRANOLA

maspexdigital
ŚNIADANIOWA GRANOLA

0

5 / 1

Śniadaniowa, pełna dobroci granola z dodatkiem dżemu truskawkowego o obniżonej zawartości cukrów. Polecamy podawać ją z mlekiem lub jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

50 g dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

150 g płatki owsiane

50 g otręby żytnie

50 g orzechy nerkowca

1 łyżka cynamon

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

2

W misce mieszamy dżem, płatki owsiane, otręby żytnie, żurawinę, orzechy nerkowca i cynamon. Przesypujemy na blaszkę.

3

Pieczemy ok. 20 minut do zarumienienia granoli. Otwieramy piekarnik i suszymy granolę przez ok. 1 godzinę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1094

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

152

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły