Smo(a)k dziecięcej radości
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
noil
![Smo(a)k dziecięcej radości](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210660.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam sprawiać dziecku kulinarne przyjemności! Kiedy z zachwytem i wypiekami na policzkach zajada się smakowitą kanapką, jaka pojawiła się najpierw na talerzu, by dzięki dziecięcej wyobraźni przerodzić się w bajkową historię :)
0
3.7 / 3
Uwielbiam sprawiać dziecku kulinarne przyjemności! Kiedy z zachwytem i wypiekami na policzkach zajada się smakowitą kanapką, jaka pojawiła się najpierw na talerzu, by dzięki dziecięcej wyobraźni przerodzić się w bajkową historię :)
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. bułki pełnoziarniste
10 g szynka
10 g ser żółty
10 g sałata
3 szt. rzodkiewka
2 g masło
1 szt. oliwki czarne
1 szt. jajka przepiórcze
10 szt. pestki granatu
1 szkl. tymbark jabłko mięta
1 łyżecz. koper ogrodowy
10 g serek naturalny
Przygotowanie
Pełnoziarnistą bułkę z chrupiącą skórkę przekrawamy na pół. Dolną połówkę smarujemy masłem, a na to rozsmarowujemy warstwę naturalnego serka (może być bez laktozy) i posypujemy drobno posiekanym świeżym koperkiem ogrodowym.
Następnie rozkładamy liście salaty, plastry szynki, plastry rzodkiewki i plastry sera żółtego. W międzyczasie gotujemy na twardo jedno jajko przepiórcze.
Do górnej części naszej kanapki od spodu przyklejamy chrupiące ząbki z pestek granatu, a na górze umieszczamy przekrojone na pół ugotowane jajeczka przepiórcze, jako oczy. Na nich kładziemy jeszcze kilka łodyżek koperku. Oliwki pokrojone w plasterki wędrują na górę kanapki jako nosek.
Część rzodkiewek przemieniamy w małe myszki. Sok Tymbark Jabłko Mięta przelewamy do szklanki i zapraszamy naszego malucha do stołu. Całość jeszcze lepiej smakuje na świeżym powietrzu! :)
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka