Smo(a)k dziecięcej radości

noil
Smo(a)k dziecięcej radości

0

3.7 / 3

Uwielbiam sprawiać dziecku kulinarne przyjemności! Kiedy z zachwytem i wypiekami na policzkach zajada się smakowitą kanapką, jaka pojawiła się najpierw na talerzu, by dzięki dziecięcej wyobraźni przerodzić się w bajkową historię :)

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. bułki pełnoziarniste

10 g szynka

10 g ser żółty

10 g sałata

3 szt. rzodkiewka

2 g masło

1 szt. oliwki czarne

1 szt. jajka przepiórcze

10 szt. pestki granatu

1 szkl. tymbark jabłko mięta

1 łyżeczka koper ogrodowy

10 g serek naturalny

Przygotowanie


1

Pełnoziarnistą bułkę z chrupiącą skórkę przekrawamy na pół. Dolną połówkę smarujemy masłem, a na to rozsmarowujemy warstwę naturalnego serka (może być bez laktozy) i posypujemy drobno posiekanym świeżym koperkiem ogrodowym.

2

Następnie rozkładamy liście salaty, plastry szynki, plastry rzodkiewki i plastry sera żółtego. W międzyczasie gotujemy na twardo jedno jajko przepiórcze.

3

Do górnej części naszej kanapki od spodu przyklejamy chrupiące ząbki z pestek granatu, a na górze umieszczamy przekrojone na pół ugotowane jajeczka przepiórcze, jako oczy. Na nich kładziemy jeszcze kilka łodyżek koperku. Oliwki pokrojone w plasterki wędrują na górę kanapki jako nosek.

4

Część rzodkiewek przemieniamy w małe myszki. Sok Tymbark Jabłko Mięta przelewamy do szklanki i zapraszamy naszego malucha do stołu. Całość jeszcze lepiej smakuje na świeżym powietrzu! :)

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły