3

Składniki

2 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
2 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
budyń śmietankowy
3 Sztuki
śmietana 18%
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Składniki na ciasto: ¾ kostki margaryny, 1 szk. cukru, 2 szk. mąki, 4 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.
  2. Składniki na masę śmietanową: 4 białka, 1 szk. cukru, 3 duże śmietany 18% - 1500 ml, 2 budynie śmietankowe.
  3. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto dzielimy na 4 części i zamrażamy.
  4. 4 białka ubijamy ze szklanką cukru, śmietanę mieszamy z dwoma torebkami budyniu i dodajemy do ubitej piany delikatnie mieszając.
  5. Na wysmarowaną tłuszczem blachę ścieramy na tarce 3 części ciasta, na ciasto wylewamy masę śmietanową, 4 część ciasta ścieramy na wierzch.
  6. Pieczemy w 180 C około 60 minut.
  7. Ciasto podajemy po całkowitym ostygnięciu.

Opis

Wygląda jak sernik, smakuje jak lekka pianka. Doskonały na pikniki, imprezy rodzinne i randki;-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!