Śmietanowe świderki

plogos67
Śmietanowe świderki

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

40 dek. makaron lubella świderki

1 szt. brokuły

1 szt. cebula

4 łyżka śmietana 18%

15 dek. sera rokpol

3 szcz. parmezan tarty

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 łyżeczka oliwa

Przygotowanie


1

makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu

2

różyczki brokułu odciąć od łodygi, a następnie je blanszujemy

3

cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek siekamy na drobno, albo przeciągamy przez praskę. Na patelni na oliwie podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę i smażymy, aż cebula się zeszkli

4

dodajemy brokuł i chwilę podsmażamy. Dodajemy śmietanę,

5

mieszając co chwilę dodajemy ser rokpol (ser należy wcześniej pokroić na drobne kawałki, aby szybciej rozpuścił się)

6

całość przyprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy makaron i chwilę podsmażamy. Makaron przed podaniem posypujemy startym parmezanem

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły