1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
700 Gramów
Filet z indyka
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
200 Gramów
Marchewka mini świeża lub mrożona
2 Sztuki
cebula
2 Łyżeczki
masło
140 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodaj indyka pokrojonego w drobną kostkę.
  3. Do podsmażonego indyka dodaj marchewkę, rozmrożony wcześniej zielony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość zalej śmietanką i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!