1

Składniki

300 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
525 Gramów
Filet z indyka
150 Gramów
Groszek zielony mrożony
150 Gramów
Marchewka mini świeża lub mrożona
1.5 Sztuki
cebula
1.5 Łyżeczki
masło
105 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
0.75 Pęczka
nać pietruszki
0.75 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodaj indyka pokrojonego w drobną kostkę.
  3. Do podsmażonego indyka dodaj marchewkę, rozmrożony wcześniej zielony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość zalej śmietanką i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!