Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem
lubella
Indyk to jedno z najzdrowszych i najsmaczniejszych mięs, jakie możemy kupić. Wypróbuj go w śmietanowej odsłonie, z dodatkiem groszku, marchewki i cebulki podsmażanej na maśle. Wymieszaj z makaronem i serwuj na stół!
1
0 / 0
Indyk to jedno z najzdrowszych i najsmaczniejszych mięs, jakie możemy kupić. Wypróbuj go w śmietanowej odsłonie, z dodatkiem groszku, marchewki i cebulki podsmażanej na maśle. Wymieszaj z makaronem i serwuj na stół!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella mini rurki z warzywami
700 g filet z indyka
200 g groszek zielony mrożony
200 g marchewka mini świeża lub mrożona
2 szt. cebula
2 łyżeczka masło
140 śmietanka kremowa 30%
1 pęcz. nać pietruszki
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodaj indyka pokrojonego w drobną kostkę.
Do podsmażonego indyka dodaj marchewkę, rozmrożony wcześniej zielony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość zalej śmietanką i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Poszło Ci świetnie! Brawo!