Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

lubella
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

1

0 / 0

Indyk to jedno z najzdrowszych i najsmaczniejszych mięs, jakie możemy kupić. Wypróbuj go w śmietanowej odsłonie, z dodatkiem groszku, marchewki i cebulki podsmażanej na maśle. Wymieszaj z makaronem i serwuj na stół!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella mini rurki z warzywami

700 g filet z indyka

200 g groszek zielony mrożony

200 g marchewka mini świeża lub mrożona

2 szt. cebula

2 łyżeczka masło

140 śmietanka kremowa 30%

1 pęcz. nać pietruszki

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu

2

Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodaj indyka pokrojonego w drobną kostkę.

3

Do podsmażonego indyka dodaj marchewkę, rozmrożony wcześniej zielony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość zalej śmietanką i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły