Example thumb
1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
700 Gramów
Filet z indyka
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
200 Gramów
Marchewka mini świeża lub mrożona
2 Sztuki
cebula
2 Łyżeczki
masło
140 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodaj indyka pokrojonego w drobną kostkę.
  3. Do podsmażonego indyka dodaj marchewkę, rozmrożony wcześniej zielony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość zalej śmietanką i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!