1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
700 Gramów
Filet z indyka
200 Gramów
Groszek zielony mrożony
200 Gramów
Marchewka mini świeża lub mrożona
2 Sztuki
cebula
2 Łyżeczki
masło
140 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodaj indyka pokrojonego w drobną kostkę.
  3. Do podsmażonego indyka dodaj marchewkę, rozmrożony wcześniej zielony groszek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Całość zalej śmietanką i poczekaj aż zgęstnieje. Następnie wymieszaj z ugotowanym makaronem. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekane Mini rurki 5 warzyw

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Mini Muffinki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Mini Muffinki z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!