Śmietaniak na kruchym cieście

m7
Śmietaniak na kruchym cieście

0

0 / 0

Ulubione ciasto całej mojej rodziny

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

0.50 kg lubella mąka puszysta uniwersalna

1 l śmietanka kremowa 30%

250 g margaryna zwykła

1 szkl. cukier puder

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. proszek do pieczenia

1 szt. cukier wanilinowy

5 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mąkę z margaryną, jajkami, proszkiem do pieczenia, olejem, łyzka smietany oraz cukrem wanilinowym zagnieść

2

Kule podzielić na 2 części.

3

Upiec z tego 2 kruche placki

4

Ja piekę w 180 stopniach mniej więcej 15 20 minut ogólnie do momentu aż ciasto przyrumieni się.

5

Śmietanę razem z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę .

6

Po upieczeniu kruchego ciasta i ostudzeniu wyłozyc śmietaną , połozyc na to drugi placek i wysmarować ponownie śmietaną można przyozdobić czym się chce:)

7

włożyć na noc do lodówki aby ciasto nasiąkło śmietaną.

8

Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły