2

Składniki

400 Gramów
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
300 Gramów
Mięso wołowe
200 Gramów
fasolka szparagowa
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Papryka pomarańczowa
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
olej
1 Łyżka
parmezan
6 Łyżek
Sos teriyaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wyciągnij z marynaty i podsmaż.
  2. Wsyp makaron i smaż 2-3 minuty. Dokładnie połącz składniki. Posyp parmezanem.
  3. Papryki i cebulę pokrój w paski. Fasole potnij na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i posmaż warzywa. Ściągnij z patelni.
  4. Przygotuj składniki
  5. Dodaj do wołowiny wcześniej przygotowane warzywa. Wlej marynatę z mięsa i duś parę minut. Dopraw do smaku.
  6. Wołowinę pokrój na cienkie paseczki. Przełóż do miski. Wlej sos, dodaj posiekany czosnek i pieprz. Wsyp paprykę. Wymieszaj składniki. Przykryj folią i włóż do lodówki na 2 godziny.

Opis

Raj dla mięsożerców :)

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!