Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką
goodfoodlover
2
5 / 1
Raj dla wszystkich mięsożerców - smażony makaron z wołowiną, fasolą szparagową i ostrą papryką. Dodatkowo danie zawiera: cebulę, paprykę czerwoną i pomarańczową, czosnek, parmezan oraz sos teriyaki. Smacznego!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szcz. sól, pieprz
1 szcz. papryka ostra
300 g mięso wołowe
400 g makaron spaghetti lubella
200 g fasolka szparagowa
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka pomarańczowa
2 szt. ząbek czosnku
4 łyżka olej
1 łyżka parmezan
6 łyżka sos teriyaki
Przygotowanie
Mięso wyciągnij z marynaty i podsmaż.
Wsyp makaron i smaż 2-3 minuty. Dokładnie połącz składniki. Posyp parmezanem.
Papryki i cebulę pokrój w paski. Fasole potnij na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i posmaż warzywa. Ściągnij z patelni.
Przygotuj składniki
Dodaj do wołowiny wcześniej przygotowane warzywa. Wlej marynatę z mięsa i duś parę minut. Dopraw do smaku.
Wołowinę pokrój na cienkie paseczki. Przełóż do miski. Wlej sos, dodaj posiekany czosnek i pieprz. Wsyp paprykę. Wymieszaj składniki. Przykryj folią i włóż do lodówki na 2 godziny.