Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

goodfoodlover
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Średnia 5 / 1

Oceń!

Raj dla wszystkich mięsożerców - smażony makaron z wołowiną, fasolą szparagową i ostrą papryką. Dodatkowo danie zawiera: cebulę, paprykę czerwoną i pomarańczową, czosnek, parmezan oraz sos teriyaki. Smacznego!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka ostra

300 g mięso wołowe

400 g makaron spaghetti lubella

200 g fasolka szparagowa

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka pomarańczowa

2 szt. ząbek czosnku

4 łyżka olej

1 łyżka parmezan

6 łyżka sos teriyaki

Przygotowanie


Mięso wyciągnij z marynaty i podsmaż.

Wsyp makaron i smaż 2-3 minuty. Dokładnie połącz składniki. Posyp parmezanem.

Papryki i cebulę pokrój w paski. Fasole potnij na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej i posmaż warzywa. Ściągnij z patelni.

Przygotuj składniki

Dodaj do wołowiny wcześniej przygotowane warzywa. Wlej marynatę z mięsa i duś parę minut. Dopraw do smaku.

Wołowinę pokrój na cienkie paseczki. Przełóż do miski. Wlej sos, dodaj posiekany czosnek i pieprz. Wsyp paprykę. Wymieszaj składniki. Przykryj folią i włóż do lodówki na 2 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1530

kcal

Białka

71

gram

Węglowodany

175

gram

Tłuszcze

56

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły