SMAŻONY KARP

m7
SMAŻONY KARP

1

0 / 0

aby karp był smaczniejszy , dodaj do panierki szczyptę tymianku lub rozmarynu.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

0.50 łyżeczka papryka czerwona słodka

1 szkl. kefir 2%

0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. olej

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. korzeń chrzanu

2 szt. karp świeży

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Teraz obierz chrzan, umyj go, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i skrop sokiem z cytryny, wiórkami chrzanu posyp rybę.

2

Karpie- małe sztuki wypatrosz, umyj i pokrój w dzwonki. Kefir przypraw solą i pieprzem. Rybę włóż do miski, zalej kefirem i wstaw na godzinę do lodówki.

3

Jajko rozbełtaj z papryką. Kawałki ryby dokładnie osącz, po czym panieruj kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Dzwonki smaż z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły