0

Składniki

0.25 Łyżeczki
cukier
0.25 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
mąka ziemniaczana
1.5 Szklanki
Fasolka zielona
0.5 Szklanki
pieczarki
0.5 Szklanki
Wywar warzywny
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
sos sojowy
2 Łyżki
wino białe wytrawne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki sosu wymieszać i odstawić.
  2. Fasolę pociętą w ukośne paski i marchew pociętą w słupki gotować w małej ilości wody z solą i cukrem przez 5 min, odcedzić, zalać zimną wodą, odstawić na 5 min, osączyć.
  3. Mocno rozgrzać olej, pieczarki pokrojone w paseczki smażyć przez 2 min, stale mieszając, dodać cebulę i czosnek - smażyć następne 2 min.
  4. Z wywaru, mąki, sosu sojowego i wina zrobić sos. Sos zamieszać, wlać do warzyw, gotować aż zgęstnieje, stale mieszając

Opis

Smażone warzywa po chińsku w sosie. Podawać z ryżem.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!