0

Składniki

0.25 Łyżeczki
cukier
0.25 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
mąka ziemniaczana
1.5 Szklanki
Fasolka zielona
0.5 Szklanki
pieczarki
0.5 Szklanki
Wywar warzywny
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
sos sojowy
2 Łyżki
wino białe wytrawne
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Składniki sosu wymieszać i odstawić.
  2. Fasolę pociętą w ukośne paski i marchew pociętą w słupki gotować w małej ilości wody z solą i cukrem przez 5 min, odcedzić, zalać zimną wodą, odstawić na 5 min, osączyć.
  3. Mocno rozgrzać olej, pieczarki pokrojone w paseczki smażyć przez 2 min, stale mieszając, dodać cebulę i czosnek - smażyć następne 2 min.
  4. Z wywaru, mąki, sosu sojowego i wina zrobić sos. Sos zamieszać, wlać do warzyw, gotować aż zgęstnieje, stale mieszając

Opis

Smażone warzywa po chińsku w sosie. Podawać z ryżem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!