0

Składniki

0.51 Łyżeczki
cukier
0.51 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
mąka ziemniaczana
3 Szklanki
Fasolka zielona
1 Szklanka
pieczarki
1 Szklanka
Wywar warzywny
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
czosnek
4 Łyżki
olej
2 Łyżki
sos sojowy
4 Łyżki
wino białe wytrawne
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki sosu wymieszać i odstawić.
  2. Fasolę pociętą w ukośne paski i marchew pociętą w słupki gotować w małej ilości wody z solą i cukrem przez 5 min, odcedzić, zalać zimną wodą, odstawić na 5 min, osączyć.
  3. Mocno rozgrzać olej, pieczarki pokrojone w paseczki smażyć przez 2 min, stale mieszając, dodać cebulę i czosnek - smażyć następne 2 min.
  4. Z wywaru, mąki, sosu sojowego i wina zrobić sos. Sos zamieszać, wlać do warzyw, gotować aż zgęstnieje, stale mieszając

Opis

Smażone warzywa po chińsku w sosie. Podawać z ryżem.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!