Example thumb
0

Składniki

2 Sztuki
Śledź solony
1 Sztuka
jaja kurze całe
5 Łyżek
bułka tarta
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
śmietanka kremowa 30%
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować.
  2. Tartą bułką wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać ze śmietanką.
  3. Filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką, zanurzyć w jajku ze śmietanką, ponownie obtoczyć Podawać na ciepło ze świeżym białym
  4. pieczywem.

Opis

Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!