Smażone śledzie

m7
Smażone śledzie

0

0 / 0

Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. śledź solony

1 szt. jaja kurze całe

5 łyżka bułka tarta

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

2 łyżka śmietanka kremowa 30%

4 łyżka masło

Przygotowanie


1

Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować.

2

Tartą bułką wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać ze śmietanką.

3

Filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką, zanurzyć w jajku ze śmietanką, ponownie obtoczyć Podawać na ciepło ze świeżym białym

4

pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły