Smażone śledzie
m7
Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)
0
0 / 0
Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. śledź solony
1 szt. jaja kurze całe
5 łyżka bułka tarta
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
2 łyżka śmietanka kremowa 30%
4 łyżka masło
Przygotowanie
1
Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować.
2
Tartą bułką wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać ze śmietanką.
3
Filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką, zanurzyć w jajku ze śmietanką, ponownie obtoczyć Podawać na ciepło ze świeżym białym
4
pieczywem.