0

Składniki

2 Sztuki
Śledź solony
1 Sztuka
jaja kurze całe
5 Łyżek
bułka tarta
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
śmietanka kremowa 30%
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować.
  2. Tartą bułką wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać ze śmietanką.
  3. Filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką, zanurzyć w jajku ze śmietanką, ponownie obtoczyć Podawać na ciepło ze świeżym białym
  4. pieczywem.

Opis

Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!