0

Składniki

2 Sztuki
Śledź solony
1 Sztuka
jaja kurze całe
5 Łyżek
bułka tarta
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
śmietanka kremowa 30%
4 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować.
  2. Tartą bułką wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać ze śmietanką.
  3. Filety śledziowe obtoczyć w bułce z mąką, zanurzyć w jajku ze śmietanką, ponownie obtoczyć Podawać na ciepło ze świeżym białym
  4. pieczywem.

Opis

Przygotowałam go na Wigilię i był pyszny :)

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 15 min

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz

Sernik

Łatwy Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!