Smażone rybki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Smażone rybki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3372-1702057681369.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepiej smakują, jeżeli złowimy je samemu i natychmiast przyrządzimy! Okonie można łowić w komercyjnych stawach. Znakomity relaks, a potem uczta.
0
0 / 0
Najlepiej smakują, jeżeli złowimy je samemu i natychmiast przyrządzimy! Okonie można łowić w komercyjnych stawach. Znakomity relaks, a potem uczta.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg okoń świeży
1 szczyp. sól biała
0.25 szkl. oliwa z oliwek
2 szt. limonka
3 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Rybę sprawiamy i nacieramy oliwą i sokiem z limonek.
2
Posypujemy mąką, solimy.
3
Smażymy 5-7 min z każdej strony