Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Klasyk świąteczny w nieco innym wydaniu. Smażone pierogi z kapustą na maśle to dobre urozmaicenie świątecznego stołu. Farsz do pierogów jest niezwykle aromatyczny, a skórka dzięki podsmażeniu na maśle bardzo chrupiąca.
Ciasto: |
|||
500 | Gramów |
Mąka pszenna Lubella
|
|
1 | Sztuka |
żółtko jaja kurzego
|
|
0.5 | Szklanki |
woda
|
|
0.5 | Szklanki |
mleko
|
|
1 | Łyżeczka |
masło
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
Farsz: |
|||
1.5 | Kilograma |
kapusta kiszona
|
|
1 | Łyżka |
bułka tarta
|
|
1 | Sztuka | ||
25 | Gramów |
Suszone grzyby
|
|
Dodatkowo: |
|||
4 | Łyżki |
ketchup kotlin
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |