0

Składniki

0.5 Kilograma
pieczarki
1 Łyżeczka
sól
100 Gramów
mąka
1 Szklanka
mleko
1 Szklanka
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oddzielić główki pieczarek od nóżek, obrać główkę pieczarki ze skórki.
  2. Główkę pieczarki wymoczyć w jajku i mleku.
  3. A następnie oprószyć mąką.
  4. Smażyć na oleju do uzyskania zarumienionego koloru, posolić.

Opis

Gdy mam dość mięsa na obiad robię grzybki. Pieczarki można podawać do obiadu zamiast mięsa, do kolacji.

Podobne przepisy

Zapiekane naleśniki z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Kopytka w sosie pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!