Smażone kapelusze

m7
Smażone kapelusze

Średnia 0 / 0

Oceń!

Gdy mam dość mięsa na obiad robię grzybki. Pieczarki można podawać do obiadu zamiast mięsa, do kolacji.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

0.50 kg pieczarki

1 łyżecz. sól

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. mleko

1 szkl. olej

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


Oddzielić główki pieczarek od nóżek, obrać główkę pieczarki ze skórki.

Główkę pieczarki wymoczyć w jajku i mleku.

A następnie oprószyć mąką.

Smażyć na oleju do uzyskania zarumienionego koloru, posolić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

973

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

88

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły