Smażone kapelusze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Smażone kapelusze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245586.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy mam dość mięsa na obiad robię grzybki. Pieczarki można podawać do obiadu zamiast mięsa, do kolacji.
0
0 / 0
Gdy mam dość mięsa na obiad robię grzybki. Pieczarki można podawać do obiadu zamiast mięsa, do kolacji.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 łyżecz. sól
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko
1 szkl. olej
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Oddzielić główki pieczarek od nóżek, obrać główkę pieczarki ze skórki.
2
Główkę pieczarki wymoczyć w jajku i mleku.
3
A następnie oprószyć mąką.
4
Smażyć na oleju do uzyskania zarumienionego koloru, posolić.