Smażone kapelusze

m7

Gdy mam dość mięsa na obiad robię grzybki. Pieczarki można podawać do obiadu zamiast mięsa, do kolacji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
973
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gdy mam dość mięsa na obiad robię grzybki. Pieczarki można podawać do obiadu zamiast mięsa, do kolacji.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
0.50 kg pieczarki
1 łyżecz. sól
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szkl. mleko
1 szkl. olej
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Oddzielić główki pieczarek od nóżek, obrać główkę pieczarki ze skórki.
Główkę pieczarki wymoczyć w jajku i mleku.
A następnie oprószyć mąką.
Smażyć na oleju do uzyskania zarumienionego koloru, posolić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
973
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.