Smażone kanie
m7
Wartości odżywcze na porcję
Energia
431
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
6 szt. kania
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. mleko
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. jajko
Przygotowanie
Kapelusze z kani dokładnie oczyszczamy i myjemy.
Pozostawiamy przez ok. 2 godziny namoczone w mleku
Odsączamy, obtaczamy w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor
Wartości odżywcze na porcję
Energia
431
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.