1

Składniki

6 Sztuk
Kania
2 Sztuki
jajko
1 Szklanka
bułka tarta
1 Szklanka
mleko
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapelusze z kani dokładnie oczyszczamy i myjemy.
  2. Pozostawiamy przez ok. 2 godziny namoczone w mleku
  3. Odsączamy, obtaczamy w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Przepis
Łatwy Do 15 min
PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kotleciki z kaszy jaglanej ze szpinakiem

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami

Bakłażan smażony w panierce

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bakłażan smażony w panierce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!