1

Składniki

6 Sztuk
Kania
2 Sztuki
jajko
1 Szklanka
bułka tarta
1 Szklanka
mleko
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapelusze z kani dokładnie oczyszczamy i myjemy.
  2. Pozostawiamy przez ok. 2 godziny namoczone w mleku
  3. Odsączamy, obtaczamy w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor

Podobne przepisy

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Łatwy Do 15 min
PLACUSZKI KUKURYDZIANE

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Łatwy Do 40 min
Domowe lekkie frytki belgijskie z ketchupem w ziołach

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!