Smażone kanie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Smażone kanie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976131599.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
6 szt. kania
1 szkl. bułka tarta
1 szkl. mleko
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. jajko
Przygotowanie
1
Kapelusze z kani dokładnie oczyszczamy i myjemy.
2
Pozostawiamy przez ok. 2 godziny namoczone w mleku
3
Odsączamy, obtaczamy w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor