1

Składniki

6 Sztuk
Kania
2 Sztuki
jajko
1 Szklanka
bułka tarta
1 Szklanka
mleko
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapelusze z kani dokładnie oczyszczamy i myjemy.
  2. Pozostawiamy przez ok. 2 godziny namoczone w mleku
  3. Odsączamy, obtaczamy w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor

Podobne przepisy

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Średni Do 1,5 godz
Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowal...

Domowe krakersy kminkowe

Łatwy Do 40 min
Domowe krakersy kminkowe

Łosoś w galarecie z warzywami

Średni Do 2 godz
Łosoś w galarecie z warzywami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Paszteciki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Podwójnie Kakaowe babeczki

Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Łatwy Do 3 godz
Serowe kuleczki w paluszkach i pistacjach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!