Smażone banany z Czekodżemem Łowicz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Smażone banany z Czekodżemem Łowicz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977202093.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. czekodżem śliwkowy łowicz
2 szt. banan
50 g masło
20 g płatki migdałowe
100 g cukier
Przygotowanie
1
Banany obierz ze skórki.
2
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i ułóż banany. Smaż je po 1,5 minuty z każdej strony na złocisty kolor.
3
Weź suchą patelnię i wsyp do niej cukier - cukier pod wpływem temperatury rozpuści się i zrobi się z niego karmel. Karmel za pomocą łyżki przelewaj wąskim strumieniem na pergamin na kształt siatki.
4
Podawaj ciepłe banany z Czekodżemem śliwkowym Łowicz i płatkami migdałów, na górze ułóż siatkę z karmelu.