1

Składniki

0.5 Szklanki
olej
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Sztuki
banan
2 Łyżki
mąka pszenna
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oba rodzaje mąki i jajko rozrabiamy widelcem na dość gęste ciasto.Banany kroimy na kawałki i obtaczamy go w cieście .Smażymy go w głebokim oleju.Układamy na talerzyku i dekoracyjnie polewamy je miodem.

Opis

Szybki i smaczny deser który moze być zwieńczeniem imprezy w chińskim stylu

Podobne przepisy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Omlet z makaronem i owocami lata

Przepis
Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sernik

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Sernik

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Przepis
Łatwy Do 15 min
PUDDING Z KASZY JAGLANEJ

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!