Smażona wątróbka z cebulką w sosie

m7
Smażona wątróbka z cebulką w sosie

0

3.6 / 31

Świetnie smakuje z ziemniaczkami lub z ryżem ugotowanym na sypko.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. majeranek

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

2 szt. cebula

1 szt. kostka warzywna

2 łyżka masło

3 łyżka śmietana 18%

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

60 dek. wątroba wieprzowa

Przygotowanie


1

Wątróbkę umyć i osuszyć, pociąć w paski. Na patelni rozgrzać masło dodać pokrojoną w talarki cebulę, lekko zeszklić. Do cebuli dodać wcześniej pokrojoną wątróbkę, smażyć razem ok. 10 min. często mieszając, aby wątróbka nie przypaliła się.

2

Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 szklance wody i zalać wątróbkę z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem .Dusić ok. 15min. Śmietanę wymieszać z łyżeczką mąki, dodać do wątróbki i jeszcze mieszając, dusić na małym ogniu ok. 5 min.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły