Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym

maspexdigital
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym

0

3 / 1

Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym to bardzo ciekawe smakowo połączenie, które z pewnością Was zaskoczy! Do tego szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilkanaście minut i obiad gotowy.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

450 g miruna

1 łyżecz. natka pietruszki

1 łyżka sok z cytryny

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

100 olej rzepakowy

3 łyżka mąka pszenna

2 szt. jajko

1 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Rybę kroimy na 4 kawałki.

2

Nacieramy je sokiem z cytryny i przyprawami.

3

Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor.

4

Sos podgrzewamy i podajemy na rybie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

475

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły