Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975209863.jpeg&w=3840&q=75)
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym to bardzo ciekawe smakowo połączenie, które z pewnością Was zaskoczy! Do tego szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilkanaście minut i obiad gotowy.
0
3 / 1
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym to bardzo ciekawe smakowo połączenie, które z pewnością Was zaskoczy! Do tego szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilkanaście minut i obiad gotowy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
450 g miruna
1 łyżecz. natka pietruszki
1 łyżka sok z cytryny
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 olej rzepakowy
3 łyżka mąka pszenna
2 szt. jajko
1 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Rybę kroimy na 4 kawałki.
Nacieramy je sokiem z cytryny i przyprawami.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Sos podgrzewamy i podajemy na rybie.