Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym
maspexdigital
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym to bardzo ciekawe smakowo połączenie, które z pewnością Was zaskoczy! Do tego szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilkanaście minut i obiad gotowy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
475
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 1
Smażona ryba z sosem słodko-kwaśnym to bardzo ciekawe smakowo połączenie, które z pewnością Was zaskoczy! Do tego szybkie w przygotowaniu - wystarczy kilkanaście minut i obiad gotowy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
450 g miruna
1 łyżecz. natka pietruszki
1 łyżka sok z cytryny
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 olej rzepakowy
3 łyżka mąka pszenna
2 szt. jajko
1 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Rybę kroimy na 4 kawałki.
Nacieramy je sokiem z cytryny i przyprawami.
Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Sos podgrzewamy i podajemy na rybie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
475
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.