Smażona kania

m7
Smażona kania

0

0 / 0

Dla wielbicieli grzybów to wyśmienity obiad.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 l mleko

1 szt. kania

1 szt. jaja kurze całe

8 łyżka bułka tarta

4 łyżka olej

Przygotowanie


1

Kapelusz kani pokroić na cztery części i ułożyć je w garnku z dnem wielkości grzybów. Zalać mlekiem. Na wierzchu położyć mniejszy talerzyk, aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku. Zostawić go na dwie godziny.

2

Kanię wyciągnąć i przełożyć na sitko do odcieknięcia. Panierować w jajku oraz bułce i smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

3

Podawać z gotowanymi warzywami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły