Smażona kania
m7
Dla wielbicieli grzybów to wyśmienity obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
617
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Dla wielbicieli grzybów to wyśmienity obiad.
5
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 l mleko
1 szt. kania
1 szt. jaja kurze całe
8 łyżka bułka tarta
4 łyżka olej
Przygotowanie
Kapelusz kani pokroić na cztery części i ułożyć je w garnku z dnem wielkości grzybów. Zalać mlekiem. Na wierzchu położyć mniejszy talerzyk, aby grzyb nie wypływał tylko się moczył w mleku. Zostawić go na dwie godziny.
Kanię wyciągnąć i przełożyć na sitko do odcieknięcia. Panierować w jajku oraz bułce i smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z gotowanymi warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
617
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.