Smalec z ziołami prowansalskimi

m7
Smalec z ziołami prowansalskimi

1

0 / 0

Smarowidło na chleb na zimowe wieczory.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

500 g słonina

1 łyżka zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

Słoninę kroimy w kostkę wielkości 1cm i smażymy na patelni do momentu wytopienia tłuszczu.

2

Gdy wielkość kostki wyraźnie się zmniejszy, tłuszcz wraz ze skwarkami przelewamy do słoiczków.

3

Wsypujemy zioła prowansalskie i sól ziołową do smaku.

4

Doskonałe do smarowania pieczywa z ogórkiem kiszonym na chłodne dni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły