Smalec
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Smalec](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1386-1702057568667.jpeg&w=3840&q=75)
Doskonały do smarowania chleba. Na wierzch pasuje kwaszony ogórek.
1
2 / 1
Doskonały do smarowania chleba. Na wierzch pasuje kwaszony ogórek.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
3 szt. cebula
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
6 szt. czosnek
2 szt. jabłko
30 dag. smalec
Przygotowanie
1
Do roztopionego tłuszczu wrzucić pokrojona cebule, i wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek. Dusić około 20 minut
2
Dodać obrane i starte na tarce jabłka i gotować w tłuszczu następne 20 minut.
3
Wrzucić przyprawy według smaku i uznania