0

Składniki

2 Szczypty
sól
2 Łyżeczki
cukier
200 Gramów
śmietana 18%
2 Sztuki
ogórek
1 Łyżka
koper ogrodowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ogórki umyć, obrać, pokroić na plasterki.
  2. Śmietanę wymieszać z cukrem, szczyptą soli i pieprzu oraz drobno posiekanym koperkiem. Sosem polać ogórki, wymieszać.

Opis

Doskonały dodatek do obiadu.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!