0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Kostki
masło extra
400 Gramów
Mleko skondensowane
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
woda
4 Łyżki
olej
20 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy pozostałe składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie połączyć wszystko. Pieczemy około 40 minut w temp. 180*c.
  2. Masa: puszkę z mlekiem skondensowanym wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 3 godziny, następnie studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy przestudzony karmel oraz rodzynki, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wykładamy na biszkopt, na masę układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy pozostałą masę, a na masę pozostałe herbatniki.
  3. Całość polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, posypujemy posypką kolorową, odstawiamy do zastygnięcia.

Opis

Bardzo dobre ciasto

Podobne przepisy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!