Smak poezji

m7
Smak poezji

0

0 / 0

Bardzo dobre ciasto

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 kost. masło

400 g mleko skondensowane

1 szkl. mąka pszenna tortowa

0.75 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka woda

4 łyżka olej

20 dek. rodzynki

Przygotowanie


1

Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy pozostałe składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie połączyć wszystko. Pieczemy około 40 minut w temp. 180*c.

2

Masa: puszkę z mlekiem skondensowanym wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 3 godziny, następnie studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy przestudzony karmel oraz rodzynki, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wykładamy na biszkopt, na masę układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy pozostałą masę, a na masę pozostałe herbatniki.

3

Całość polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, posypujemy posypką kolorową, odstawiamy do zastygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły