0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Kostki
masło extra
400 Gramów
Mleko skondensowane
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
0.75 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
woda
4 Łyżki
olej
20 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy pozostałe składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie połączyć wszystko. Pieczemy około 40 minut w temp. 180*c.
  2. Masa: puszkę z mlekiem skondensowanym wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 3 godziny, następnie studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy przestudzony karmel oraz rodzynki, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wykładamy na biszkopt, na masę układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy pozostałą masę, a na masę pozostałe herbatniki.
  3. Całość polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, posypujemy posypką kolorową, odstawiamy do zastygnięcia.

Opis

Bardzo dobre ciasto

Podobne przepisy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Tort czekoladowy z mascarpone, owocami i syropem czekoladow...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Tort czekoladowy z mascarpone, owocami i syropem czekoladowym

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!