Smak letnich wspomnień

kontakt_6

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1473
kcal
Białka
91
gram
Węglowodany
200
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 opak. makaron świderki lubella
0.50 opak. makaron świderki pełne ziarno
2 szt. marchewka
2 szt. pietruszka
1 szt. seler
1 puszka kukurydza konserwowa
1 puszka groszek zielony konserwowy
0.50 szt. papryka czerwona
0.50 szt. papryka żółta
1 szt. pierś z kurczaka
15 dag. ser żółty
1 pęcz. sałata rzymska
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. przyprawa do kurczaka
1 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
Myjemy papryki, marchewki, pietruszki i seler. Obieramy.
Mięso i warzywa kroimy w kostkę.
Mięso przyprawiamy i smażymy na maśle klarowanym.
Do usmażonego mięsa dodajemy warzywa i wszystko razem dusimy, aż staną się miękkie.
Makarony gotujemy zgodnie z instrukcją.
Całość składników wykładamy na talerz i dekorujemy startym serem i sałatą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1473
kcal
Białka
91
gram
Węglowodany
200
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.