Smaczne i zdrowe pasty kolorowe

kontakt_6
Smaczne i zdrowe pasty kolorowe

0

0 / 0

Przepis na 4 pyszne pasty kolorowe do wyboru dla każdego!

19

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

80 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. ząbek czosnku

100 g pestki słonecznika

2 szt. pomidor

14 oliwa

1 szt. twarożek

4 łyżka jogurt naturalny

2 szt. rzodkiewka

0.50 szt. cebula

1 szczyp. zioła prowansalskie

4 szt. jaja l

4 łyżka majonez

1 szczyp. kurkuma

4 szt. jaja l

4 łyżka majonez

4 łyżka musztarda

1 pęcz. szczypiorek

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Pasta pomidorowa: wszystkie składniki zblędować.

2

Pasta twarożkowa: twarożek ugnieść z jogurtem dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę i cebulę, przyprawić.

3

Pasta jajeczna: jajka ugotować na twardo. Po wystygnięciu wszystkie składniki zblędować.

4

Pasta szczypiorkowa: jajka ugotować na twardo. Składniki zblędować, następnie dodać zioła i szczypiorek

5

Pasty można podawać z ulubionymi dodatkami np. ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

616

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły