Smaczna i zdrowa sałatka brokułowa
anetaleszak
Brokuły podzielić na różyczki i gotować ok. 10 min. , makaron ugotować. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
335
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Brokuły podzielić na różyczki i gotować ok. 10 min. , makaron ugotować. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. brokuły
150 g makaron kokardki lubella
1 puszka puszka kukurydzy
5 szt. jaja kurze całe
2 łyżka majonez krakus
4 g sól, pieprz
Przygotowanie
Różyczki brokuła ugotować w lekko posolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Makaron gotujemy al dente.
Ugotowane jajka kroimy w kostkę.
Kukurydze odcedzamy.
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy razem z majonezem, solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
335
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gluten
Jajka