Słoik zbożowo-owocowy z czekoladową nutą
lostea
Połączenie chrupiących warstw z soczystością owoców i intensywnym smakiem kakao sprawia, że nawet najbardziej wymagający smakosz chętnie sięga po drugie śniadanie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
843
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Połączenie chrupiących warstw z soczystością owoców i intensywnym smakiem kakao sprawia, że nawet najbardziej wymagający smakosz chętnie sięga po drugie śniadanie.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka lubella corn flakes pełne ziarno
100 jogurt naturalny
4 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
4 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka
2 łyżka nektar tymbark czarna porzeczka
3 łyżka kakao decomorreno
1 opak. mus kubuś truskawka jogurt
10 dag. winogrona białe
10 dag. śliwki
1 szt. jabłko
3 łyżka słonecznik łuskany
Przygotowanie
Do słoika odpornego na stłuczenie wsypujemy płatki LUBELLA Mlekołaki Choco Kulki. Na nich układamy umyte i osuszone winogrona.
Na warstwę winogron wylewamy sos jogurtowy, który przygotowujemy dodając do jogurtu naturalnego dżem brzoskwiniowy ŁOWICZ.
Śliwki dzielimy na połówki, jabłko kroimy na paski i następnie układamy dwie kolejne warstwy.
Płatki LUBELLA Corn Flakes Klasyczne i Pełnoziarniste mieszamy ze sobą i wsypujemy na owoce.
Całość dekorujemy polewą czekoladowo-porzeczkową ze słonecznikiem. Aby ją przygotować należy połączyć 4 łyżki dżemu porzeczkowego ŁOWICZ, 2 łyżki nektaru porzeczkowego TYMBARK oraz 3 łyżki kakao DECOMORRENO.
Składniki mieszamy do uzyskania gładkiej płynnej masy, do której następnie dodajemy słonecznik prażony na sucho.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
843
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
135
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.