Słoik zbożowo-owocowy z czekoladową nutą
lostea
Połączenie chrupiących warstw z soczystością owoców i intensywnym smakiem kakao sprawia, że nawet najbardziej wymagający smakosz chętnie sięga po drugie śniadanie.
0
0 / 0
Połączenie chrupiących warstw z soczystością owoców i intensywnym smakiem kakao sprawia, że nawet najbardziej wymagający smakosz chętnie sięga po drugie śniadanie.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 łyżka lubella corn flakes pełne ziarno
100 jogurt naturalny
4 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
4 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka
2 łyżka nektar tymbark czarna porzeczka
3 łyżka kakao decomorreno
1 opak. mus kubuś truskawka jogurt
10 dag. winogrona białe
10 dag. śliwki
1 szt. jabłko
3 łyżka słonecznik łuskany
Przygotowanie
Do słoika odpornego na stłuczenie wsypujemy płatki LUBELLA Mlekołaki Choco Kulki. Na nich układamy umyte i osuszone winogrona.
Na warstwę winogron wylewamy sos jogurtowy, który przygotowujemy dodając do jogurtu naturalnego dżem brzoskwiniowy ŁOWICZ.
Śliwki dzielimy na połówki, jabłko kroimy na paski i następnie układamy dwie kolejne warstwy.
Płatki LUBELLA Corn Flakes Klasyczne i Pełnoziarniste mieszamy ze sobą i wsypujemy na owoce.
Całość dekorujemy polewą czekoladowo-porzeczkową ze słonecznikiem. Aby ją przygotować należy połączyć 4 łyżki dżemu porzeczkowego ŁOWICZ, 2 łyżki nektaru porzeczkowego TYMBARK oraz 3 łyżki kakao DECOMORRENO.
Składniki mieszamy do uzyskania gładkiej płynnej masy, do której następnie dodajemy słonecznik prażony na sucho.