Słoik zbożowo-owocowy z czekoladową nutą

lostea
Słoik zbożowo-owocowy z czekoladową nutą

0

0 / 0

Połączenie chrupiących warstw z soczystością owoców i intensywnym smakiem kakao sprawia, że nawet najbardziej wymagający smakosz chętnie sięga po drugie śniadanie.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka lubella corn flakes pełne ziarno

100 jogurt naturalny

4 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz

4 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka

2 łyżka nektar tymbark czarna porzeczka

3 łyżka kakao decomorreno

1 opak. mus kubuś truskawka jogurt

10 dek. winogrona białe

10 dek. śliwki

1 szt. jabłko

3 łyżka słonecznik łuskany

Przygotowanie


1

Do słoika odpornego na stłuczenie wsypujemy płatki LUBELLA Mlekołaki Choco Kulki. Na nich układamy umyte i osuszone winogrona.

2

Na warstwę winogron wylewamy sos jogurtowy, który przygotowujemy dodając do jogurtu naturalnego dżem brzoskwiniowy ŁOWICZ.

3

Śliwki dzielimy na połówki, jabłko kroimy na paski i następnie układamy dwie kolejne warstwy.

4

Płatki LUBELLA Corn Flakes Klasyczne i Pełnoziarniste mieszamy ze sobą i wsypujemy na owoce.

5

Całość dekorujemy polewą czekoladowo-porzeczkową ze słonecznikiem. Aby ją przygotować należy połączyć 4 łyżki dżemu porzeczkowego ŁOWICZ, 2 łyżki nektaru porzeczkowego TYMBARK oraz 3 łyżki kakao DECOMORRENO.

6

Składniki mieszamy do uzyskania gładkiej płynnej masy, do której następnie dodajemy słonecznik prażony na sucho.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły