Słoik zbożowo-owocowy z czekoladową nutą

lostea
Słoik zbożowo-owocowy z czekoladową nutą

0

0 / 0

Połączenie chrupiących warstw z soczystością owoców i intensywnym smakiem kakao sprawia, że nawet najbardziej wymagający smakosz chętnie sięga po drugie śniadanie.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 łyżka lubella corn flakes pełne ziarno

100 jogurt naturalny

4 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz

4 łyżka dżem łowicz 100% z owoców czarna porzeczka

2 łyżka nektar tymbark czarna porzeczka

3 łyżka kakao decomorreno

1 opak. mus kubuś truskawka jogurt

10 dag. winogrona białe

10 dag. śliwki

1 szt. jabłko

3 łyżka słonecznik łuskany

Przygotowanie


1

Do słoika odpornego na stłuczenie wsypujemy płatki LUBELLA Mlekołaki Choco Kulki. Na nich układamy umyte i osuszone winogrona.

2

Na warstwę winogron wylewamy sos jogurtowy, który przygotowujemy dodając do jogurtu naturalnego dżem brzoskwiniowy ŁOWICZ.

3

Śliwki dzielimy na połówki, jabłko kroimy na paski i następnie układamy dwie kolejne warstwy.

4

Płatki LUBELLA Corn Flakes Klasyczne i Pełnoziarniste mieszamy ze sobą i wsypujemy na owoce.

5

Całość dekorujemy polewą czekoladowo-porzeczkową ze słonecznikiem. Aby ją przygotować należy połączyć 4 łyżki dżemu porzeczkowego ŁOWICZ, 2 łyżki nektaru porzeczkowego TYMBARK oraz 3 łyżki kakao DECOMORRENO.

6

Składniki mieszamy do uzyskania gładkiej płynnej masy, do której następnie dodajemy słonecznik prażony na sucho.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

843

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

135

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły