0

Składniki

1 Szczypta
cynamon
1 Łyżeczka
cukier
0.3 Szklanki
mleko
3 Sztuki
Chleb zwykły
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chleb pokrój na kromki. Wymieszaj w miseczce jajko, mleko, cukier i cynamon.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Jeśli obawiasz się przypalenia masła najpierw na patelnie nalej troszkę oleju, a gdy się rozgrzeje wrzuć kawałeczek masła.
  3. Każdą kromkę zanurzaj z obu stron w panierce jajeczno-mlecznej. Smaż z obu stron na złoto. Najlepsze
  4. są ciepłe.

Opis

Dobry sposób na mniej świeże pieczywo. I pyszny przede wszystkim.

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Śnieżki - pączki

Przepis
Trudny Do 3 godz
Śnieżki - pączki

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Pyszne pączki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyszne pączki

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!