0

Składniki

1 Szczypta
cynamon
1 Łyżeczka
cukier
0.3 Szklanki
mleko
3 Sztuki
Chleb zwykły
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Chleb pokrój na kromki. Wymieszaj w miseczce jajko, mleko, cukier i cynamon.
  2. Na patelni rozgrzej masło. Jeśli obawiasz się przypalenia masła najpierw na patelnie nalej troszkę oleju, a gdy się rozgrzeje wrzuć kawałeczek masła.
  3. Każdą kromkę zanurzaj z obu stron w panierce jajeczno-mlecznej. Smaż z obu stron na złoto. Najlepsze
  4. są ciepłe.

Opis

Dobry sposób na mniej świeże pieczywo. I pyszny przede wszystkim.

Podobne przepisy

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!