0

Składniki

2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Ananas kawałki w lekkim syropie
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
3 Sztuki
Galaretka
1 Sztuka
Kulki cukiernicze
2 Sztuki
Mandarynki
2 Sztuki
Śnieżka w proszku
6 Sztuk
truskawki
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pucharki schłodzić w lodówce.
  2. każdą galaretkę rozrobić w szklance wody w odrębnych naczyniach.
  3. zimną czerwoną galaretkę wlewamy po równo do 6 pucharków.
  4. Gdy zacznie tężeć wciskamy po jednej cząstce mandarynki.
  5. na czerwonej galaretce układamy pokrojoną w plasterki brzoskwinie (tak by było ją widać po zewnętrznej stronie pucharka), zalewamy zieloną galaretką, gdy stężeje układamy po bokach pucharków czekoladowe kulki lub draże, delikatnie zalewamy pomarańczową galaretką.
  6. ubijamy śnieżki (wg przepisu na opakowaniu), rozkładamy po równo w pucharki, ozdabiamy pozostałymi owocami, mogą być pokrojone cukierki czekoladowe, kawałeczki białej czekolady.

Opis

Bardzo pyszne,szybko sie je robi...Poprostu zrób i przekonaj się sam:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!