0

Składniki

2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
ananas plastry w syropie
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
3 Sztuki
Galaretka
1 Sztuka
Kulki cukiernicze
2 Sztuki
Mandarynki
2 Sztuki
Śnieżka w proszku
6 Sztuk
truskawki
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pucharki schłodzić w lodówce.
  2. każdą galaretkę rozrobić w szklance wody w odrębnych naczyniach.
  3. zimną czerwoną galaretkę wlewamy po równo do 6 pucharków.
  4. Gdy zacznie tężeć wciskamy po jednej cząstce mandarynki.
  5. na czerwonej galaretce układamy pokrojoną w plasterki brzoskwinie (tak by było ją widać po zewnętrznej stronie pucharka), zalewamy zieloną galaretką, gdy stężeje układamy po bokach pucharków czekoladowe kulki lub draże, delikatnie zalewamy pomarańczową galaretką.
  6. ubijamy śnieżki (wg przepisu na opakowaniu), rozkładamy po równo w pucharki, ozdabiamy pozostałymi owocami, mogą być pokrojone cukierki czekoladowe, kawałeczki białej czekolady.

Opis

Bardzo pyszne,szybko sie je robi...Poprostu zrób i przekonaj się sam:)

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Pączki po bawarsku

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki po bawarsku

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Pączusie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączusie

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!