0

Składniki

2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
Ananas kawałki w lekkim syropie
1 Sztuka
brzoskwinia w syropie
3 Sztuki
Galaretka
1 Sztuka
Kulki cukiernicze
2 Sztuki
Mandarynki
2 Sztuki
Śnieżka w proszku
6 Sztuk
truskawki
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pucharki schłodzić w lodówce.
  2. każdą galaretkę rozrobić w szklance wody w odrębnych naczyniach.
  3. zimną czerwoną galaretkę wlewamy po równo do 6 pucharków.
  4. Gdy zacznie tężeć wciskamy po jednej cząstce mandarynki.
  5. na czerwonej galaretce układamy pokrojoną w plasterki brzoskwinie (tak by było ją widać po zewnętrznej stronie pucharka), zalewamy zieloną galaretką, gdy stężeje układamy po bokach pucharków czekoladowe kulki lub draże, delikatnie zalewamy pomarańczową galaretką.
  6. ubijamy śnieżki (wg przepisu na opakowaniu), rozkładamy po równo w pucharki, ozdabiamy pozostałymi owocami, mogą być pokrojone cukierki czekoladowe, kawałeczki białej czekolady.

Opis

Bardzo pyszne,szybko sie je robi...Poprostu zrób i przekonaj się sam:)

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz

Kakaowe musli

Łatwy Do 40 min

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min

Keks

Łatwy Do 40 min

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!