0

Składniki

1 Sztuka
sok z cytryny
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Wafle tortowe
20 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
Skórka z pomarańczy
20 Dekagramów
cukier puder
5 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
Figi suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rodzynki, figi, skórkę pomarańczową i orzechy posiekać.
  2. Wcześniej schłodzone białka ubić na sztywną pianę, dodać do niej cukier i dalej ubijać na parze, aż masa zgęstnieje.
  3. Zdjąć z ognia i kontynuować ubijanie aż masa ostygnie.
  4. Wsypać posiekane bakalie, wymieszać, uformować małe kulki nałożyć na wafle.
  5. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160C na ok.20 minut, ostudzić, można posypać cukrem pudrem.
  6. Smacznego!!!

Opis

Drobny poczęstunek dla gości

Podobne przepisy

Keks

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Mazurek tradycyjny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Domek z piernika

Przepis
Trudny Do 3 godz
Domek z piernika

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!