0

Składniki

1 Sztuka
sok z cytryny
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Wafle tortowe
20 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
Skórka z pomarańczy
20 Dekagramów
cukier puder
5 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
Figi suszone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rodzynki, figi, skórkę pomarańczową i orzechy posiekać.
  2. Wcześniej schłodzone białka ubić na sztywną pianę, dodać do niej cukier i dalej ubijać na parze, aż masa zgęstnieje.
  3. Zdjąć z ognia i kontynuować ubijanie aż masa ostygnie.
  4. Wsypać posiekane bakalie, wymieszać, uformować małe kulki nałożyć na wafle.
  5. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160C na ok.20 minut, ostudzić, można posypać cukrem pudrem.
  6. Smacznego!!!

Opis

Drobny poczęstunek dla gości

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Keks

Łatwy Do 40 min
Keks

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz
Beza z malinami i borówkami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!