0

Składniki

1 Sztuka
sok z cytryny
4 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
Wafle tortowe
20 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
Skórka z pomarańczy
20 Dekagramów
cukier puder
5 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
Figi suszone
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Rodzynki, figi, skórkę pomarańczową i orzechy posiekać.
  2. Wcześniej schłodzone białka ubić na sztywną pianę, dodać do niej cukier i dalej ubijać na parze, aż masa zgęstnieje.
  3. Zdjąć z ognia i kontynuować ubijanie aż masa ostygnie.
  4. Wsypać posiekane bakalie, wymieszać, uformować małe kulki nałożyć na wafle.
  5. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160C na ok.20 minut, ostudzić, można posypać cukrem pudrem.
  6. Smacznego!!!

Opis

Drobny poczęstunek dla gości

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!