Słodka muszelka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Słodka muszelka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974609044.jpeg&w=3840&q=75)
Czy są tutaj jacyś fani pożywnego obiadu na słodko? Świetnie, bo mamy dla Was idealną propozycję - makaron muszelki na słodko z jabłkami, szpinakiem, malinami, cytryną, twarogiem półtłustym i miodem. Smacznego!
0
0 / 0
Czy są tutaj jacyś fani pożywnego obiadu na słodko? Świetnie, bo mamy dla Was idealną propozycję - makaron muszelki na słodko z jabłkami, szpinakiem, malinami, cytryną, twarogiem półtłustym i miodem. Smacznego!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron muszelki lubella
3 szt. jabłka
50 g szpinak
100 g maliny
1 szt. cytryna
50 g twaróg półtłusty
4 łyżka miód
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jabłka obieramy, wydrążamy środek i gotujemy przez 5 minut.
Następnie ugotowane jabłka przekładamy do miski, dodajemy szpinak, miód i sok z cytryny. Miksujemy na gładką masę.
Na dno talerza wlewamy sos z jabłek, dodajemy makaron.
Posypujemy pokruszonym serem i dekorujemy malinami.