Słodka muszelka

lubella
Słodka muszelka

0

0 / 0

Czy są tutaj jacyś fani pożywnego obiadu na słodko? Świetnie, bo mamy dla Was idealną propozycję - makaron muszelki na słodko z jabłkami, szpinakiem, malinami, cytryną, twarogiem półtłustym i miodem. Smacznego!

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron muszelki lubella

3 szt. jabłka

50 g szpinak

100 g maliny

1 szt. cytryna

50 g twaróg półtłusty

4 łyżka miód

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Jabłka obieramy, wydrążamy środek i gotujemy przez 5 minut.

3

Następnie ugotowane jabłka przekładamy do miski, dodajemy szpinak, miód i sok z cytryny. Miksujemy na gładką masę.

4

Na dno talerza wlewamy sos z jabłek, dodajemy makaron.

5

Posypujemy pokruszonym serem i dekorujemy malinami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

538

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

116

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły