Słodka muszelka
lubella
Czy są tutaj jacyś fani pożywnego obiadu na słodko? Świetnie, bo mamy dla Was idealną propozycję - makaron muszelki na słodko z jabłkami, szpinakiem, malinami, cytryną, twarogiem półtłustym i miodem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
538
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
116
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czy są tutaj jacyś fani pożywnego obiadu na słodko? Świetnie, bo mamy dla Was idealną propozycję - makaron muszelki na słodko z jabłkami, szpinakiem, malinami, cytryną, twarogiem półtłustym i miodem. Smacznego!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron muszelki lubella
3 szt. jabłka
50 g szpinak
100 g maliny
1 szt. cytryna
50 g twaróg półtłusty
4 łyżka miód
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jabłka obieramy, wydrążamy środek i gotujemy przez 5 minut.
Następnie ugotowane jabłka przekładamy do miski, dodajemy szpinak, miód i sok z cytryny. Miksujemy na gładką masę.
Na dno talerza wlewamy sos z jabłek, dodajemy makaron.
Posypujemy pokruszonym serem i dekorujemy malinami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
538
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
116
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.