1

Składniki

3 Kilogramy
Dynia
0.5 Kilograma
cukier
2 Łyżeczki
Kwasek cytrynowy
30 Gramów
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
goździki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. A to efekt końcowy w powiększeniu.
  2. Tak kroimy dynię.
  3. A oto 10-cio kilowa dynia. Po obraniu i wydrążeniu zostaje "tylko" 5 kilogramów. Trzy kilogramy przeznaczamy na kostkę.

Opis

Z radością znalazłam w styczniu zachomikowaną w piwnicy 10-cio kilową dynię :)

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!