1

Składniki

3 Kilogramy
Dynia
0.5 Kilograma
cukier
2 Łyżeczki
Kwasek cytrynowy
30 Gramów
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
goździki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. A to efekt końcowy w powiększeniu.
  2. Tak kroimy dynię.
  3. A oto 10-cio kilowa dynia. Po obraniu i wydrążeniu zostaje "tylko" 5 kilogramów. Trzy kilogramy przeznaczamy na kostkę.

Opis

Z radością znalazłam w styczniu zachomikowaną w piwnicy 10-cio kilową dynię :)

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Makowiec

Średni Do 1 godz.

Mazurek

Łatwy Do 1 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min.

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz.

Puszysty sernik

Średni Do 40 min.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!