Śliwki w ziołowym occie
m7
śliwki pasuję do różnych rodzajów mięs
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
śliwki pasuję do różnych rodzajów mięs
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
250 wino czerwone
1 kg śliwki
1 łyżecz. pieprz
0.50 l ocet balsamiczny
3 szt. rozmaryn
6 szt. tymianek
1 łyżka sól
4 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Śliwki po umyciu delikatnie naciąć.
2
Włożyć je do słoika wraz z ziołami. Ocet zagotować z winem, solą, cukrem i ziarnkami pieprzu.
3
Gotować ok. 5 minut. gorącą marynatą zalać śliwki.
4
Zakręcić słoiki odstawić je na 2 dni w ciemne miejsce.