Śliwki w ziołowym occie

m7
Śliwki w ziołowym occie

0

0 / 0

śliwki pasuję do różnych rodzajów mięs

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 wino czerwone

1 kg śliwki

1 łyżecz. pieprz

0.50 l ocet balsamiczny

3 szt. rozmaryn

6 szt. tymianek

1 łyżka sól

4 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Śliwki po umyciu delikatnie naciąć.

2

Włożyć je do słoika wraz z ziołami. Ocet zagotować z winem, solą, cukrem i ziarnkami pieprzu.

3

Gotować ok. 5 minut. gorącą marynatą zalać śliwki.

4

Zakręcić słoiki odstawić je na 2 dni w ciemne miejsce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

448

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły