Śliwki w ziołowym occie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śliwki w ziołowym occie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335699.jpeg&w=3840&q=75)
śliwki pasuję do różnych rodzajów mięs
0
0 / 0
śliwki pasuję do różnych rodzajów mięs
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
250 wino czerwone
1 kg śliwki
1 łyżecz. pieprz
0.50 l ocet balsamiczny
3 szt. rozmaryn
6 szt. tymianek
1 łyżka sól
4 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Śliwki po umyciu delikatnie naciąć.
2
Włożyć je do słoika wraz z ziołami. Ocet zagotować z winem, solą, cukrem i ziarnkami pieprzu.
3
Gotować ok. 5 minut. gorącą marynatą zalać śliwki.
4
Zakręcić słoiki odstawić je na 2 dni w ciemne miejsce.