Śliwki w occie

m7
Śliwki w occie

0

0 / 0

Śliwki są dobre do jedzenia solo, ale także jako dodatek do pieczonych mięs.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 kg śliwki

2 łyżecz. cynamon

1 l ocet winny

7 szt. goździki

40 dag. cukier

Przygotowanie


1

Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki.

2

Zalać zimną wodą i gotować ok. 1 minutę.

3

Odcedzić i przełożyć do słoiczków.

4

Ocet zagotować z cukrem i przyprawami.

5

Gorącą marynatą zalewać śliwki.

6

Pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

929

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

207

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły