Śliwki w occie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śliwki w occie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974478459.jpeg&w=3840&q=75)
Śliwki są dobre do jedzenia solo, ale także jako dodatek do pieczonych mięs.
0
0 / 0
Śliwki są dobre do jedzenia solo, ale także jako dodatek do pieczonych mięs.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
2 kg śliwki
2 łyżecz. cynamon
1 l ocet winny
7 szt. goździki
40 dag. cukier
Przygotowanie
1
Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki.
2
Zalać zimną wodą i gotować ok. 1 minutę.
3
Odcedzić i przełożyć do słoiczków.
4
Ocet zagotować z cukrem i przyprawami.
5
Gorącą marynatą zalewać śliwki.
6
Pasteryzować.