Śliwki w occie
m7
Śliwki są dobre do jedzenia solo, ale także jako dodatek do pieczonych mięs.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
929
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
207
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Śliwki są dobre do jedzenia solo, ale także jako dodatek do pieczonych mięs.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 kg śliwki
2 łyżecz. cynamon
1 l ocet winny
7 szt. goździki
40 dag. cukier
Przygotowanie
Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki.
Zalać zimną wodą i gotować ok. 1 minutę.
Odcedzić i przełożyć do słoiczków.
Ocet zagotować z cukrem i przyprawami.
Gorącą marynatą zalewać śliwki.
Pasteryzować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
929
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
207
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.