Śliwki w occie

m7
Śliwki w occie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Śliwki są dobre do jedzenia solo, ale także jako dodatek do pieczonych mięs.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 kg śliwki

2 łyżecz. cynamon

1 l ocet winny

7 szt. goździki

40 dag. cukier

Przygotowanie


Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki.

Zalać zimną wodą i gotować ok. 1 minutę.

Odcedzić i przełożyć do słoiczków.

Ocet zagotować z cukrem i przyprawami.

Gorącą marynatą zalewać śliwki.

Pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

929

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

207

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły