Śliwki w cieście francuskim

m7
Śliwki w cieście francuskim

0

0 / 0

Deser w 20 minut? To możliwe z naszym przepisem na śliwki w cieście francuskim. Do gorących ciastek będą pasować lody waniliowe. Pyszne!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

6 łyżecz. cukier

1 szt. ciasto francuskie

6 szt. śliwki

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Ciasto rozwijamy, kroimy placek na 12 kwadratów. Na każdy kwadracik układamy kawałek śliwki, posypujemy sporą ilością cukru, zawijamy w dowolne kształty. Układamy na blaszce, smarujemy rozmąconym jajkiem, pieczemy ok. 13 minut w 180 stopniach (z termoobiegiem).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

145

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły