Śliwki w biszkopcie

m7
Śliwki w biszkopcie

0

5 / 1

Delikatne i miękkie ciasto biszkoptowe z dodatkiem śliwek jest proste i pasuje na każdą okazję. Do jego przygotowania można użyć innych owoców, przez co stworzymy idealny dla nas wariant.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

5 szt. jajko

1 szt. cukier waniliowy

20 szt. śliwki

Przygotowanie


1

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka oraz cukier waniliowy. Na koniec delikatnie i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na ubity biszkopt wyłożyć śliwki przekrojone na połowi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 35 minut.

2

Po ostudzeniu polać czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

149

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły