Śliwki w biszkopcie
m7
Delikatne i miękkie ciasto biszkoptowe z dodatkiem śliwek jest proste i pasuje na każdą okazję. Do jego przygotowania można użyć innych owoców, przez co stworzymy idealny dla nas wariant.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
149
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Delikatne i miękkie ciasto biszkoptowe z dodatkiem śliwek jest proste i pasuje na każdą okazję. Do jego przygotowania można użyć innych owoców, przez co stworzymy idealny dla nas wariant.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
5 szt. jajko
1 szt. cukier waniliowy
20 szt. śliwki
Przygotowanie
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka oraz cukier waniliowy. Na koniec delikatnie i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na ubity biszkopt wyłożyć śliwki przekrojone na połowi i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 35 minut.
Po ostudzeniu polać czekoladą.