Śliwki na ostro
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śliwki na ostro](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421792.jpeg&w=3840&q=75)
Śliwki na ostro - pyszne i aromatyczne.
1
0 / 0
Śliwki na ostro - pyszne i aromatyczne.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg śliwki
1 szczyp. cynamon
1 szkl. woda
5 szt. goździki
3 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz ziarnisty
10 dag. cukier
0.50 szkl. ocet
Przygotowanie
1
Śliwki przekroić, wyjąć pestki, zasypać cukrem, odstawić na 15 min.
2
Wodę zagotować z octem i przyprawami, śliwki włożyć do słoja, zalać wrzącą zalewą, zakręcić.
3
Pasteryzować 15-20 min, dokręcić przykrywkę, odstawić.