Śliwki do naleśników i ciast

m7
Śliwki do naleśników i ciast

0

0 / 0

Idealna konfitura śliwkowa do przełożenia ciasta lub naleśników.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 kg śliwki

500 g cukier żelujący

Przygotowanie


1

Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.

2

W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.

3

Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.

4

Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.

5

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4440

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

1040

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły