0

Składniki

5 Kilogramów
śliwki
500 Gramów
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.
  2. W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.
  3. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.
  4. Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.
  5. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Opis

dżemik śliwkowy.............

Podobne przepisy

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!