0

Składniki

5 Kilogramów
śliwki
500 Gramów
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.
  2. W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.
  3. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.
  4. Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.
  5. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Opis

dżemik śliwkowy.............

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!