Śliwki do naleśników i ciast

m7
Śliwki do naleśników i ciast

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealna konfitura śliwkowa do przełożenia ciasta lub naleśników.

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

5 kg śliwki

500 g cukier żelujący

Przygotowanie


Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.

W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.

Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.

Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4440

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

1040

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły