Śliwki do naleśników i ciast
m7
Idealna konfitura śliwkowa do przełożenia ciasta lub naleśników.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4440
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
1040
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealna konfitura śliwkowa do przełożenia ciasta lub naleśników.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg śliwki
500 g cukier żelujący
Przygotowanie
Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.
W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.
Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.
Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4440
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
1040
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.