Śliwki do naleśników i ciast
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śliwki do naleśników i ciast](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975410796.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna konfitura śliwkowa do przełożenia ciasta lub naleśników.
0
0 / 0
Idealna konfitura śliwkowa do przełożenia ciasta lub naleśników.
2
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
5 kg śliwki
500 g cukier żelujący
Przygotowanie
1
Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.
2
W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.
3
Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.
4
Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.
5
Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.