0

Składniki

5 Kilogramów
śliwki
500 Gramów
Cukier żelujący
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki.
  2. W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień.
  3. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.
  4. Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut.
  5. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Opis

dżemik śliwkowy.............

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!