Ślimak- pokaż rogi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mzielnik
![Ślimak- pokaż rogi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104479.jpeg&w=3840&q=75)
Ślimak to deser z nadzieniem sernikowym i polewą kakaową.
0
0 / 0
Ślimak to deser z nadzieniem sernikowym i polewą kakaową.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron muszelki lubella
1 szt. serek mascarpone
1 szt. cytryna
1 szt. pomarańcza
1 szt. żółtko
3 łyżecz. cukier
0.25 kostka margaryna
3 łyżka woda
3 łyżka cukier
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Duże muszelki "Lubella" ugotować.
2
Wykonać nadzienie serkowe: zmiksować serek Mascarpone, sok z 0,5 cytryny, pokrojoną w kostkę pomarańczę, żółtko jaja, 1 łyżeczkę cukru.
3
Nałożyć masę do wnętrza makaronowych muszelek.
4
Wykonać polewę czekoladową: margarynę, wodę, kakao, cukier rozpuścić, ciągle mieszając. Nałożyć polewę na muszelki tworząc ślimacze rogi .