0

Składniki

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Opakowanie
ingridient
makaron muszelki Lubella
1 Sztuka
serek mascarpone
1 Sztuka
cytryna
1 Sztuka
pomarańcza
1 Sztuka
Żółtko
3 Łyżeczki
cukier
0.25 Kostki
margaryna
3 Łyżki
woda
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Duże muszelki "Lubella" ugotować.
  2. Wykonać nadzienie serkowe: zmiksować serek Mascarpone, sok z 0,5 cytryny, pokrojoną w kostkę pomarańczę, żółtko jaja, 1 łyżeczkę cukru.
  3. Nałożyć masę do wnętrza makaronowych muszelek.
  4. Wykonać polewę czekoladową: margarynę, wodę, kakao, cukier rozpuścić, ciągle mieszając. Nałożyć polewę na muszelki tworząc ślimacze rogi .

Opis

Ślimak to deser z nadzieniem sernikowym i polewą kakaową.

Podobne przepisy

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Przepis
Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Tort czekoladowy z mascarpone, owocami i syropem czekoladow...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Tort czekoladowy z mascarpone, owocami i syropem czekoladowym

Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Przepis
Średni Do 2 godz
Intensywnie czekoladowy tort z gruszkami i mascarpone

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Przepis
Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekoladowym z dużą ilością kakao, figą i świeżą miętą

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!