Ślimak- pokaż rogi
mzielnik
Ślimak to deser z nadzieniem sernikowym i polewą kakaową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
827
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ślimak to deser z nadzieniem sernikowym i polewą kakaową.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron muszelki lubella
1 szt. serek mascarpone
1 szt. cytryna
1 szt. pomarańcza
1 szt. żółtko
3 łyżecz. cukier
0.25 kostka margaryna
3 łyżka woda
3 łyżka cukier
3 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Duże muszelki "Lubella" ugotować.
Wykonać nadzienie serkowe: zmiksować serek Mascarpone, sok z 0,5 cytryny, pokrojoną w kostkę pomarańczę, żółtko jaja, 1 łyżeczkę cukru.
Nałożyć masę do wnętrza makaronowych muszelek.
Wykonać polewę czekoladową: margarynę, wodę, kakao, cukier rozpuścić, ciągle mieszając. Nałożyć polewę na muszelki tworząc ślimacze rogi .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
827
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.