1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Śledź matias
3 Sztuki
Ogórek małosolny
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Śledzie wymyć ( jeśli są zbyt słone wymoczyć w wodzie) i osuszyć papierowym ręcznikiem , pokroić na 3cm paski. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Do miski z pokrojonym śledziem dodać cebulę i ogórki polać oliwą z oliwek i doprawic solą i pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej , aby nasza sałatka sie "przegryzła".

Opis

Świetna sałatka śledziowa na różne okazje

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!