Śledzik polski

m7
Śledzik polski

0

0 / 0

śledzik na imprezę i kolację

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz kolorowy

1 szkl. śmietana 18%

5 szt. śledzie rolmopsy

1 szt. papryka czerwona

2 szt. cebula biała

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Śledziki kroimy na 4 kawałki .Cebulke obieramy ,kroimy w wiórka i zalewamy wrzątkiem . Po ok 10 min odcedzamy solimy pieprzymy i ugniatamy ręką .Potem dodajemy wyciśniętą cytrynę (1 łyżeczkę)i mieszamy.Cebulę dodajemy do sledzi ,polewamy smietana solimy i mieszamy .Czerwona paprykę kroimy w kostkę i posypujemy nią śledzie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

299

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły