Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś
formularz
0
0 / 0
Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś to znakomity pomysł na śledzie w nowej wersji. Dodatek słodkiej żurawiny i ostrego chrzanu to naprawdę zgrany duet.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
400 g filety śledziowe matias
1 szt. cebula czerwona
100 g żurawina suszona
2 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
1 łyżeczka pieprz kolorowy
300 olej rzepakowy
2 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
1
Filety śledziowe kroimy w 4-5 cm kawałki. Płuczemy je i namaczamy w wodzie przez 2 godziny.
2
Żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut.
3
Cebulę kroimy w piórka.
4
Opłukane śledzie mieszamy z przyprawami.
5
W wysokim słoiku układamy na przemian śledzie, cebulę i żurawinę.
6
Odstawiamy do lodówki na 2 dni.
7
Podajemy z odrobiną chrzanu.