Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś

formularz
Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś

0

0 / 0

Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś to znakomity pomysł na śledzie w nowej wersji. Dodatek słodkiej żurawiny i ostrego chrzanu to naprawdę zgrany duet.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

400 g filety śledziowe matias

1 szt. cebula czerwona

100 g żurawina suszona

2 szt. liść laurowy

6 szt. ziele angielskie

1 łyżecz. pieprz kolorowy

300 olej rzepakowy

2 łyżka chrzan krakus

Przygotowanie


1

Filety śledziowe kroimy w 4-5 cm kawałki. Płuczemy je i namaczamy w wodzie przez 2 godziny.

2

Żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut.

3

Cebulę kroimy w piórka.

4

Opłukane śledzie mieszamy z przyprawami.

5

W wysokim słoiku układamy na przemian śledzie, cebulę i żurawinę.

6

Odstawiamy do lodówki na 2 dni.

7

Podajemy z odrobiną chrzanu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

465

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły