Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6447-1702057922922.jpeg&w=3840&q=75)
Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś to znakomity pomysł na śledzie w nowej wersji. Dodatek słodkiej żurawiny i ostrego chrzanu to naprawdę zgrany duet.
0
0 / 0
Śledzie z żurawiną i cebulą a’la łosoś to znakomity pomysł na śledzie w nowej wersji. Dodatek słodkiej żurawiny i ostrego chrzanu to naprawdę zgrany duet.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
400 g filety śledziowe matias
1 szt. cebula czerwona
100 g żurawina suszona
2 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
1 łyżecz. pieprz kolorowy
300 olej rzepakowy
2 łyżka chrzan krakus
Przygotowanie
Filety śledziowe kroimy w 4-5 cm kawałki. Płuczemy je i namaczamy w wodzie przez 2 godziny.
Żurawinę namaczamy w gorącej wodzie około 10 minut.
Cebulę kroimy w piórka.
Opłukane śledzie mieszamy z przyprawami.
W wysokim słoiku układamy na przemian śledzie, cebulę i żurawinę.
Odstawiamy do lodówki na 2 dni.
Podajemy z odrobiną chrzanu.