Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974048182.jpeg&w=3840&q=75)
Śledzik na wigilię lub na inne imprezki.
0
0 / 0
Śledzik na wigilię lub na inne imprezki.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. nać pietruszki
1 łyżecz. szczypiorek
1 łyżecz. koper ogrodowy
100 g ser feta
1 szkl. olej
5 szt. śledź solony
2 szt. cebula
3 łyżka keczup
4 łyżka ocet
Przygotowanie
1
Cebule pokroić, posypać przyprawami zalać octem i olejem i odstawić na 2 godziny. Śledzie zwinąć w rolmopsy lub podzielić wedle uznania.
2
Do cebulki dodać keczup, i pokrojony w kostkę ser feta , lekko przemieszać i przykryć w naczyniu ułożone śledzie
3
Innym sposobem można keczup rozprowadzić na dnie naczynia, ułozyć śledzie i przykryć cebulką w oleju z serrm feta.