Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

m7
Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

0

0 / 0

Śledzik na wigilię lub na inne imprezki.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. nać pietruszki

1 łyżecz. szczypiorek

1 łyżecz. koper ogrodowy

100 g ser feta

1 szkl. olej

5 szt. śledź solony

2 szt. cebula

3 łyżka keczup

4 łyżka ocet

Przygotowanie


1

Cebule pokroić, posypać przyprawami zalać octem i olejem i odstawić na 2 godziny. Śledzie zwinąć w rolmopsy lub podzielić wedle uznania.

2

Do cebulki dodać keczup, i pokrojony w kostkę ser feta , lekko przemieszać i przykryć w naczyniu ułożone śledzie

3

Innym sposobem można keczup rozprowadzić na dnie naczynia, ułozyć śledzie i przykryć cebulką w oleju z serrm feta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

844

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

74

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły