Śledzie z czosnkiem po klepacku

m7
Śledzie z czosnkiem po klepacku

0

0 / 0

Zaskakująco oryginalny smak przekąski śledziowej, jednocześnie bardzo zdrowa w zapobieganiu miażdżycy.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg płaty śledziowe

1 szt. czosnek

2 łyżka majonez

2 łyżka jogurt naturalny

Przygotowanie


1

1/ płaty śledziowe wymoczyć do pożądanego smaku, pokroić w dzwonka.

2

2/ czosnek przecisnąć przez praskę.

3

3/ majonez i jogurt połączyć razem dodać czosnek - wymieszać.

4

4/ układać śledzie warstwami przykrywając je sosem z majonezu, jogurtu i

5

czosnku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły