Śledzie z czosnkiem po klepacku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Śledzie z czosnkiem po klepacku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6102-1702057900952.jpeg&w=3840&q=75)
Zaskakująco oryginalny smak przekąski śledziowej, jednocześnie bardzo zdrowa w zapobieganiu miażdżycy.
0
0 / 0
Zaskakująco oryginalny smak przekąski śledziowej, jednocześnie bardzo zdrowa w zapobieganiu miażdżycy.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg płaty śledziowe
1 szt. czosnek
2 łyżka majonez
2 łyżka jogurt naturalny
Przygotowanie
1
1/ płaty śledziowe wymoczyć do pożądanego smaku, pokroić w dzwonka.
2
2/ czosnek przecisnąć przez praskę.
3
3/ majonez i jogurt połączyć razem dodać czosnek - wymieszać.
4
4/ układać śledzie warstwami przykrywając je sosem z majonezu, jogurtu i
5
czosnku.