Śledzie z czosnkiem po klepacku

m7

Zaskakująco oryginalny smak przekąski śledziowej, jednocześnie bardzo zdrowa w zapobieganiu miażdżycy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
251
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zaskakująco oryginalny smak przekąski śledziowej, jednocześnie bardzo zdrowa w zapobieganiu miażdżycy.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg płaty śledziowe
1 szt. czosnek
2 łyżka majonez
2 łyżka jogurt naturalny
Przygotowanie
1/ płaty śledziowe wymoczyć do pożądanego smaku, pokroić w dzwonka.
2/ czosnek przecisnąć przez praskę.
3/ majonez i jogurt połączyć razem dodać czosnek - wymieszać.
4/ układać śledzie warstwami przykrywając je sosem z majonezu, jogurtu i
czosnku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
251
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.